Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Mięso mielone Mięso mielone.jpg
Mięso mielone
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
frater007Szef Kuchni (1330)

Mięso mielone

Jako baza do dalszych przepisów

Składniki:
  • przyprawy, 1 szczypta
  • sól, 1 szczypta
  • cebula, 30 g
  • jajka, 0.5 szt.
  • bułka , 15 g
  • mięso, 100 g
  •  
Sposób przygotowania

Mięso oczyścić z błon i kości, pokroić. Bułkę namoczyć w wodzie lub mleku. Cebulę pokroić na części. Mięso, cebulę i wyciśniętą bułkę zemleć. Do zmielonej, masy dodać jaja i przyprawy — do­kładnie wymieszać. Z tak przygotowanego mięsa można robić kotlety smażone, pulpety duszone i klops pieczony oraz faszerować kapustę, ziemniaki, pomidory itp. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650