|
|||||||||||||||||
Tekst i zdjęcie: TrinNnitySzef Kuchni (1150) Kiełbasa z mięsa gęsiegoCoś dla fanów kiełbasy drobiowej. Składniki:
Sposób przygotowaniaMięso pokrajać w drobną kostkę, tłuszcz przepuścić przez maszynkę do mięsa, posolić, dodać drobno utłuczone (sproszkowane) korzenie i saletrę. Mięso włożyć do garnka, wyrobić, przycisnąć drewnianym denkiem, obciążyć kamieniem i zostawić w chłodnym miejscu na 3 dni. Następnie napełnić bardzo szczelnie mięsem jelita, poprzewiązywać, obsuszać 3 dni na powietrzu i wędzić 8-9 dni w zimnym dymie. Kiełbasy takie można przechowywać w odpowiednich warunkach nie dłużej niż 2 miesiące. |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|