|
|||||||||||||||||
Tekst i zdjęcie: iva78Kucharz (795) Omlet z warzywamiPyszny omlet idealny na przystawkę
Składniki:
Sposób przygotowaniaJaja, sól, pieprz i wodę lekko ubić widelcem. DOdać rozdrobniony ser topiony - wymieszać. Masło rozgrzać na patelni poddusić pokrojone drobniej pieczarki i paprykę pokrojoną w paski. Masę jajeczną przelać na patelnię z rozgrzanym masłem i równo rozprowadzić. Usmażyć omlet w ten sposób, aby jego dolna część była lekko zrumieniona, a górna jeszcze się nie ścięła. Na omlet nałożyć paprykę, szpinak, pieczarki. Patelnię przykryć i smażyć 2-3 min. Omlet wyłożyć na talerz, pokroić wedle uznania i nabić części na wykałaczki. Podawać na ciepło lub zimno. |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|