Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Omlet z warzywami 199.jpg
Omlet z warzywami
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
iva78Kucharz (795)

Omlet z warzywami

Pyszny omlet idealny na przystawkę

  • Czas przygotowania: do 30 min
  • Stopień trudności: Łatwe
  • Pora dnia: Przekąska
  • Sposób przygotowania: smażone
  • Liczba porcji: cztery
  • karnawal
Składniki:
  • ser topiony, 50 g
  • masło, 2 łyżk.
  • woda, 1 łyżk.
  • pieprz, 1 szczypta
  • sól, 1 szczypta
  • jajka, 4 szt.
  • papryka czerwona, 0.5 szt.
  • szpinak , 0.5 szkl.
  • pieczarka, 4 szt.
  •  
Sposób przygotowania

Jaja, sól, pieprz i wodę lekko ubić widelcem. DOdać rozdrobniony ser topiony - wymieszać. Masło rozgrzać na patelni poddusić pokrojone drobniej pieczarki i paprykę pokrojoną w paski. Masę jajeczną przelać na patelnię z rozgrzanym masłem i równo rozprowadzić. Usmażyć omlet w ten sposób, aby jego dolna część była lekko zrumieniona, a górna jeszcze się nie ścięła. Na omlet nałożyć paprykę, szpinak, pieczarki. Patelnię przykryć i smażyć 2-3 min. Omlet wyłożyć na talerz, pokroić wedle uznania i nabić części na wykałaczki. Podawać na ciepło lub zimno.  


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650