Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
czygrysekSzef Kuchni (1280)

Jajka faszerowane

Jajka faszerowane

Składniki:
  • ugotowane jajko, 10 szt.
  • ser biały, 1 szt.
  • szynka, 10 dag
  • ogórek konserwowy, 3 szt.
  • rzodkiew (pęczek), 5 szt.
  • cebula, 1 szt.
  • papryka konserwowa, 3 szt.
  • szczypiorek, 1 szt.
  • majonez, 1 szt.
  • sól, 1 szczypta
  • mielony pieprz, 1 szczypta
  • cukier, 1 szczypta
  •  
Sposób przygotowania

Ugotowane jajka przepołowić i wyjąć żółtka. Rozgnieść je widelcem, dodać serek twarogowy cebulowy lub czosnkowy i wyrobić widelcem na gładką masę.Cebulę drobno posiekać. Szynkę konserwową, rzodkiewki, ogórki i paprykę pokroić w drobną kosteczkę. dodać do masy jajecznej. Ponownie dokładnie wymieszać. Dodać pokrojony szczypiorek. Połączyć z masą. Dodać kilka łyżek majonezu, sól, pieprz, cukier i ponownie dokładnie wymieszać.Układać łyżką na wydrążonych jajkach.Udekorować na półmisku na liściach sałaty. Gotowe. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650