Tekst i zdjęcie: czygrysek - Szef Kuchni (1280) Jajka faszerowaneJajka faszerowane |
ugotowane jajko, 10 szt.
ser biały, 1 szt.
szynka, 10 dag
ogórek konserwowy, 3 szt.
rzodkiew (pęczek), 5 szt.
cebula, 1 szt.
papryka konserwowa, 3 szt.
szczypiorek, 1 szt.
majonez, 1 szt.
sól, 1 szczypta
mielony pieprz, 1 szczypta
cukier, 1 szczypta
Ugotowane jajka przepołowić i wyjąć żółtka. Rozgnieść je widelcem, dodać serek twarogowy cebulowy lub czosnkowy i wyrobić widelcem na gładką masę.Cebulę drobno posiekać. Szynkę konserwową, rzodkiewki, ogórki i paprykę pokroić w drobną kosteczkę. dodać do masy jajecznej. Ponownie dokładnie wymieszać. Dodać pokrojony szczypiorek. Połączyć z masą. Dodać kilka łyżek majonezu, sól, pieprz, cukier i ponownie dokładnie wymieszać.Układać łyżką na wydrążonych jajkach.Udekorować na półmisku na liściach sałaty. Gotowe.