Tekst i zdjęcie: czygrysek - Szef Kuchni (1280)

Jajka faszerowane

Jajka faszerowane

Składniki:

ugotowane jajko, 10 szt.

ser biały, 1 szt.

szynka, 10 dag

ogórek konserwowy, 3 szt.

rzodkiew (pęczek), 5 szt.

cebula, 1 szt.

papryka konserwowa, 3 szt.

szczypiorek, 1 szt.

majonez, 1 szt.

sól, 1 szczypta

mielony pieprz, 1 szczypta

cukier, 1 szczypta

Sposób przygotowania:

Ugotowane jajka przepołowić i wyjąć żółtka. Rozgnieść je widelcem, dodać serek twarogowy cebulowy lub czosnkowy i wyrobić widelcem na gładką masę.Cebulę drobno posiekać. Szynkę konserwową, rzodkiewki, ogórki i paprykę pokroić w drobną kosteczkę. dodać do masy jajecznej. Ponownie dokładnie wymieszać. Dodać pokrojony szczypiorek. Połączyć z masą. Dodać kilka łyżek majonezu, sól, pieprz, cukier i ponownie dokładnie wymieszać.Układać łyżką na wydrążonych jajkach.Udekorować na półmisku na liściach sałaty. Gotowe.