Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
czygrysekSzef Kuchni (1280)

Ajerkoniak z cytryną

Ajerkoniak z cytryną

Składniki:
  • żółtka, 12 szt.
  • cukier, 3 szkl.
  • cukier waniliowy, 2 szt.
  • sok z cytryny, 1 szt.
  • mleko skondensowane, 3 szt.
  • spirytus, 0.5 l
  •  
Sposób przygotowania

Żółtka, cukier, cukier waniliowy i sok z cytryny utrzeć do uzyskania jednolitej masy. Następnie dodać mleko skondensowane niesłodzone. Po wymieszaniu składników stopniowo dolewać spirytus, ciągle mieszając. Rozlać do butelek i wstawić do lodówki na 24 godziny. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650