Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Zupa zakonna Zupa zakonna.jpg
Zupa zakonna
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
frater007Szef Kuchni (1330)

Zupa zakonna

Nie tylko dla braciszków

  • Pora dnia: Obiad
  • Sposób przygotowania: gotowane
Składniki:
  • mielona papryka, 1 szczypta
  • sól, 1 szczypta
  • pomidor, 30 g
  • cebula, 20 g
  • seler, 20 g
  • marchew, 20 g
  • olej, 15 g
  • fasola, 50 g
  • majeranek, 1 szczypta
  • natka pietruszki, 1 szt.
  •  
Sposób przygotowania

Fasolę umyć i namoczyć w zimnej, przegotowanej wodzie na 8 godz., a następnie gotować w tej samej wodzie, dolewając w czasie goto­wania wrzącej wody. Marchew, seler i cebulę rozdrobnić, dodać do zupy. Pod koniec gotowania dodać przecier pomidorowy, sól, pieprz, paprykę, majeranek i posiekaną natkę pietruszki. Zupę ostudzić, wstawić do lodówki, a następnego dnia podgrzać i po­dawać na gorąco. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650