Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
natalina4Srebrny Szef Kuchni (2450)

Karkówka z egzotyczną nutą .

Jedzenie powinno być zdrowe i pysznie smakować .

  • Czas przygotowania: ponad godzinę
  • Stopień trudności: Średnie
  • Pora dnia: Obiad
  • Sposób przygotowania: duszone
Składniki:
  • karkówka, 2 kg
  • ananas w kawałkach w puszce, 1 szt.
  • suszone morele, 10 dag
  • suszone gruszki kandyzowane, 5 dag
  • garam masala, 2 łyżecz.
  • mleczko kokosowe, 1 szt.
  • przyprawa do gulaszu, 1 szt.
  • czosnek granulowany, 1 łyżecz.
  • sól, 1 łyżecz.
  • pieprz, 1 łyżecz.
  • olej, 6 łyżk.
  • brązowy ryż, 2 szkl.
  • masło, 2 łyżk.
  •  
Sposób przygotowania

1 . Mięso myjemy , osuszamy i kroimy w 1,5 cm plastry . Oprószamy przyprawą do gulaszu , solą i pieprzem . Nacieramy 3 łyżkami oleju . Chłodzimy 2 godziny . Następnie podsmażamy na rozgrzanym oleju , podlewając małą ilością wody , by powstał sos . Mięso przekładamy do garnka , zalewamy wrzątkiem i dusimy .2 . Owoce kroimy w kawałki i podsmażamy na odrobinie sosu z duszenia mięsa . Wlewamy resztę sosu i syrop z ananasa . Dodajemy 4 łyżki mleka kokosowego , czosnek i garam masala .3 . Mięso przekładamy do naczynia żaroodpornego . Zalewamy sosem z owocami . Pieczemy około 10 minut w temperaturze 190 stopni C . 4 . Ryż gotujemy w osolonej wodzie z pozostałym mlekiem i masłem . Podajemy do mięsa . 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650