|
|||||||||||||||||
Tekst i zdjęcie: natalina4Srebrny Szef Kuchni (2450) Karkówka z egzotyczną nutą .Jedzenie powinno być zdrowe i pysznie smakować .
Składniki:
Sposób przygotowania1 . Mięso myjemy , osuszamy i kroimy w 1,5 cm plastry . Oprószamy przyprawą do gulaszu , solą i pieprzem . Nacieramy 3 łyżkami oleju . Chłodzimy 2 godziny . Następnie podsmażamy na rozgrzanym oleju , podlewając małą ilością wody , by powstał sos . Mięso przekładamy do garnka , zalewamy wrzątkiem i dusimy .2 . Owoce kroimy w kawałki i podsmażamy na odrobinie sosu z duszenia mięsa . Wlewamy resztę sosu i syrop z ananasa . Dodajemy 4 łyżki mleka kokosowego , czosnek i garam masala .3 . Mięso przekładamy do naczynia żaroodpornego . Zalewamy sosem z owocami . Pieczemy około 10 minut w temperaturze 190 stopni C . 4 . Ryż gotujemy w osolonej wodzie z pozostałym mlekiem i masłem . Podajemy do mięsa . |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|