Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Muffunki z pastą tahini babeczki z pastą yahunu.jpg
Muffunki z pastą tahini
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
natalina4Srebrny Szef Kuchni (2450)

Muffunki z pastą tahini

Pyszne na drugie śniadanie .

  • Czas przygotowania: ponad godzinę
  • Stopień trudności: Średnie
  • Pora dnia: Śniadanie
  • Sposób przygotowania: pieczone
Składniki:
  • jajka, 2 szt.
  • orzechy laskowe, 4 łyżk.
  • sezam czarny, 1 szkl.
  • dynia, 1 szkl.
  • rodzynki, 1 szkl.
  • olejek waniliowy, 1 łyżk.
  • oliwa, 1 szkl.
  • mleko, 1 szkl.
  • soda oczyszczona, 1 łyżecz.
  • proszek do pieczenia, 2 łyżk.
  • cukier trzcinowy, 1 szkl.
  • mąka razowa, 1.5 szkl.
  • płatki owsiane, 2 szkl.
  • ciepła woda , 100 ml
  • sól, 1.5 łyżecz.
  • olej, 3 łyżk.
  • olej sezamowy, 3 łyżk.
  •  
Sposób przygotowania

1 . Składniki na tahini ( 3 łyżki sezamu , 3 łyżki oleju , 1/4 łyżeczki soli , 100 ml ciepłej wody ) miksujemy , aż powstanie pasta .2 . W jednej misce mieszamy płatki , mąkę , cukier , proszek do pieczenia , sodę , sól , rodzynki , dynię i sezam . W drugiej składniki mokre i tahini . Składniki suche mieszamy z mokrymi , dodajemy mielone orzechy . Foremki do babeczek wykładamy papilotkami . Napełniamy ciastem do 3/4 wysokości . Pieczemy 24 minut w 180 stopniach C . 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650