Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Bób z warzywami bób z warzywami.jpg
Bób z warzywami
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
natalina4Srebrny Szef Kuchni (2450)

Bób z warzywami

Najlepiej smakuje z plastrami pieczonego mięsa .

  • Czas przygotowania: do 30 min
  • Stopień trudności: Łatwe
  • Pora dnia: Obiad
  • Sposób przygotowania: gotowane
  • Liczba porcji: dwie
Składniki:
  • bób, 15 dag
  • papryka czerwona, 1 szt.
  • cukinia, 1 szt.
  • bakłażan, 1 szt.
  • pomidor, 2 szt.
  • cebula, 1 szt.
  • ząbek czosnku, 4 szt.
  • oregano, 4 łyżecz.
  • sól, 1 łyżecz.
  • mielony pieprz, 1 łyżk.
  • oliwa, 2 łyżk.
  •  
Sposób przygotowania

1 . Bób ugotuj w osolonej wodzie . Ostudź , obierz . Bakłażana pokrój w plastry , mocz 30 minut w osolonej wodzie , osusz . Paprykę i cukinię pokrój w kostkę . Pomidory obierz , pokrój . Cebulę i czosnek posiekaj .2 . Oliwę rozgrzej na patelni , podsmaż cebulę i czosnek . Dodaj bakłażana , podsmaż . Dodaj cukinię i paprykę , a po chwili pomidory . Przypraw oregano , solą i pieprzem , duś , aż sos zgęstnieje . Zdejmij z ognia , dodaj bób , delikatnie wymieszaj . 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650