|
|||||||||||||||||
Tekst i zdjęcie: natalina4Srebrny Szef Kuchni (2450) Bób z warzywamiNajlepiej smakuje z plastrami pieczonego mięsa .
Składniki:
Sposób przygotowania1 . Bób ugotuj w osolonej wodzie . Ostudź , obierz . Bakłażana pokrój w plastry , mocz 30 minut w osolonej wodzie , osusz . Paprykę i cukinię pokrój w kostkę . Pomidory obierz , pokrój . Cebulę i czosnek posiekaj .2 . Oliwę rozgrzej na patelni , podsmaż cebulę i czosnek . Dodaj bakłażana , podsmaż . Dodaj cukinię i paprykę , a po chwili pomidory . Przypraw oregano , solą i pieprzem , duś , aż sos zgęstnieje . Zdejmij z ognia , dodaj bób , delikatnie wymieszaj . |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|