Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Zupa z chrzanem zupa chrzanowa.jpg
Zupa z chrzanem
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
natalina4Srebrny Szef Kuchni (2450)

Zupa z chrzanem

Z powodzeniem można ją podawać na wielkanocne śniadanie .

  • Czas przygotowania: do 1 godziny
  • Stopień trudności: Łatwe
  • Pora dnia: Śniadanie
  • Sposób przygotowania: gotowane
  • Liczba porcji: więcej
  • na Wielkanoc
Składniki:
  • kości wieprzowe, 200 g
  • korzeń chrzanu, 1 szt.
  • chleb , 100 g
  • mięso, 250 g
  • marchew, 1 szt.
  • ziemniak, 300 g
  • pietruszka, 1 szt.
  • cebula, 1 szt.
  • ząbek czosnku, 2 szt.
  • liście laurowe, 2 szt.
  • ziele angielskie, 4 szt.
  • kiełbasa biała, 1 szt.
  • majeranek, 1 łyżecz.
  • sól, 1 łyżecz.
  • mielony pieprz, 1 łyżecz.
  • śmietana, 4 łyżk.
  •  
Sposób przygotowania

1 . Kości wędzone i mięso wieprzowe umieścić w garnku , dodać liście laurowe , ziele angielskie , majeranek , sól , pieprz , zalać wodą i zagotować . Do wywaru dodać przecedzony zakwas z namoczonego wcześniej chleba żytniego .2 . Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę . Marchewkę i pietruszkę pokroić w talarki . Cebulę i czosnek posiekać , zrumienić . Warzywa wrzucić do gotującej się zupy . Dodać starty chrzan . Na końcu wlać smietanę i dodać kiełbasę , wymieszać i gotować 15 minut . Podawać np . z jajkiem ugotowanym na twardo . 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650