Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
miluchaKuchcik (41)

Wołowina z suszonymi owocami

rewelacyjne mięsko z delikatnym posmakiem owoców

  • Czas przygotowania: ponad godzinę
  • Stopień trudności: Łatwe
  • Pora dnia: Obiad
  • Sposób przygotowania: duszone
  • Liczba porcji: więcej
  • na Wielkanoc
  • Na Boze Narodzenie
Składniki:
  • wołowina , 1.5 kg
  • cebula, 4 szt.
  • suszona śliwka, 250 g
  • suszone morele, 150 g
  • suszona żurawina, 100 g
  • oliwa z oliwek, 100 g
  • kostka rosołowa, 2 szt.
  • ocet winny , 2 łyżk.
  • mielony pieprz, 3 szczypta
  • woda, 200 g
  •  
Sposób przygotowania

rewelacyjne mięsko z suszonymi owocaminajlepiej przygotować w prodiżu, ale można tez dusić w garnkudobrej jakości wołowina - pokrojona w plastry 1,5 kgposypujemy tylko pieprzemdodajemy pokrojoną na plastry cebulę - 4 dużepolewamy niewielką ilością oleju i dusimygdy sosik wyparowuje dodajemy wodę, 2 kostki rosołowe i dwie łyżki octu winnegopóźniej dorzucamy suszone owoce - morele (150g) , śliwki (250g) i żurawinę (100g) (najlepiej bakalland - bo super się duszą)dusimy wszystko aż mięsko będzie miękkie palce lizać - dajcie znać jak smakowało :)kasia 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650