Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Japoński rosół z kurczaka rosól.png
Japoński rosół z kurczaka
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
natalina4Srebrny Szef Kuchni (2450)

Japoński rosół z kurczaka

Gdy taką zupę podamy domownikom,nie wstaną głodni od stołu.

  • Czas przygotowania: do 1 godziny
  • Stopień trudności: Średnie
  • Pora dnia: Obiad
  • Sposób przygotowania: gotowane
Składniki:
  • filet z kurczaka, 1 szt.
  • kostka bulionowa, 2 szt.
  • pieczarka, 20 dag
  • skórka cytrynowa, 1 łyżecz.
  • makaron , 1 szt.
  • sos sojowy, 2 łyżk.
  • kiełki sojowe, 1 szt.
  •  
Sposób przygotowania

Mięso umyć,pokroić w cienkie paski,włozyć do garnka.Wlać 3 i 1/2 szklanki gorącej wody,wrzucić kostki bulionowe,doprowadzić do wrzenia,po czym gotować 15 minut na małym ogniu pod przykryciem.Dodać drobno pokrojone pieczarki i gotować kolejne 3 minuty.Wrzucić makaron,doprawić rosół sosem sojowym i gotować jeszcze minutę.Rozlać rosół do talerzy,każdą porcję udekorować skórką cytrynową i kiełkami sojowymi. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650