![]() |
Tekst i zdjęcie: natalina4 - Srebrny Szef Kuchni (2450) Japoński rosół z kurczakaGdy taką zupę podamy domownikom,nie wstaną głodni od stołu. |
Czas przygotowania: do 1 godziny
Stopień trudności: Średnie
Pora dnia: Obiad
Sposób przygotowania: gotowane
filet z kurczaka, 1 szt.
kostka bulionowa, 2 szt.
pieczarka, 20 dag
skórka cytrynowa, 1 łyżecz.
makaron , 1 szt.
sos sojowy, 2 łyżk.
kiełki sojowe, 1 szt.
Mięso umyć,pokroić w cienkie paski,włozyć do garnka.Wlać 3 i 1/2 szklanki gorącej wody,wrzucić kostki bulionowe,doprowadzić do wrzenia,po czym gotować 15 minut na małym ogniu pod przykryciem.Dodać drobno pokrojone pieczarki i gotować kolejne 3 minuty.Wrzucić makaron,doprawić rosół sosem sojowym i gotować jeszcze minutę.Rozlać rosół do talerzy,każdą porcję udekorować skórką cytrynową i kiełkami sojowymi.