Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Kapuśniak Kapuśniak.jpg
Kapuśniak
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
frater007Szef Kuchni (1330)

Kapuśniak

Jak dla mnie kapuśniaczek

  • Pora dnia: Obiad
  • Sposób przygotowania: gotowane
Składniki:
  • mięso, 80 g
  • włoszczyzna, 50 g
  • marchew, 50 g
  • kapusta kwaszona, 100 g
  • cebula, 10 g
  • ziemniak, 100 g
  • tłuszcz, 20 g
  • mąka , 5 g
  • cukier, 2 g
  • sól, 1 szczypta
  •  
Sposób przygotowania

Mięso opłukać, zalać zimną wodą, posolić i gotować. Do tak przygotowanego wywaru dodać włoszczyznę i marchew, a następ­nie cebulę pokrojoną w ćwiartki i przypieczoną na rozgrzanej patelni. Wrzucić ziemniaki pokrojone w kostkę. Gdy ziemniaki i warzywa są już miękkie, dodać kwaszoną kapustę. Zrobić za­smażkę, dodać do zupy i zagotować. Doprawić do smaku solą i cukrem.Uwaga: Kapuśniak można ugotować bez mięsa, na wywarze z kości i warzyw lub samych warzyw. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650