Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Jajecznica z boczkiem DSC03966.JPG
Jajecznica z boczkiem
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
klosek1981Młodszy Kucharz (250)

Jajecznica z boczkiem

Pyszna i syta jajecznica na start zimowego dnia.

  • Czas przygotowania: do 15 min
  • Stopień trudności: Łatwe
  • Pora dnia: Śniadanie
  • Sposób przygotowania: smażone
  • Liczba porcji: jedna
Składniki:
  • jajka, 3 szt.
  • boczek , 10 dag
  •  
Sposób przygotowania

Podsmażyć boczek na rozgrzanej patelni nie dodając oleju ani masła (niech smaży się we własnym tłuszczu). Rozbić trzy jajka, doprawić je solą i pieprzem. Wlać jajka do zarumienionego boczku i smażyć do ścięcia nieustannie mieszając. Ja podaję z pokrojonymi na plastry , bądź ćwiartki pomidorami. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650