|
|||||||||||||||||
Tekst i zdjęcie: MartaKucharz (514) Drobiowy RozbójnikKurczak po myśliwsku
Składniki:
Sposób przygotowaniaUdka umyc zimna woda i wysuszyc. blache nasmarowac olejem i ułozyc udka.piekarnk rozgrzac do temp. 200. rozmaryn umyc, otrzepac z wody oberwac z niego listki i drobno posiekac. ziemniaki obrac umyc i pokroic w kostke. papryke umyc oczyscic i pokroic na szerokie paski. warzywa połozyc wokół udek całosc doprac sola i połowa rozmarynuoliwe wymieszac z reszta rozmarynu, solą i pieprzem, polac nią udka.Całosc opróczyc papryka i zapiekac na środkowej półce piekarnika przez okoła 50 minut termoobieg - 180 stopni. |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|