Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
SleepyDogKucharz (760)

Jaja nadziewane pastą z sera

Estetyczne półóweczki jajka

Składniki:
  • jajka, 2 szt.
  • twarożek homogenizowany, 100 g
  • sałata, 1 szt.
  • śmietana, 12 g
  • szczypiorek, 20 g
  • sól, 1 szczypta
  • mielona papryka, 1 szczypta
  •  
Sposób przygotowania

Jaja umyć, włożyć do zimnej wody i gotować 10 min. (licząc odzagotowania wody). Następnie schłodzić w zimnej wodzie, obrać przekroić na połówki, wyjąć żółtka i rozetrzeć z serem homogenizowanym, przyprawić do smaku solą i papryką. Do masy dodać drobno pokrojony szczypior i dokładnie wymieszać. Sałatę polać śmietaną doprawioną do smaku solą i cukrem. Połówki jaja wypełnić masą i ułożyć na liściach sałaty. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650