Tekst i zdjęcie: SleepyDog - Kucharz (760)

Jaja nadziewane pastą z sera

Estetyczne półóweczki jajka

Składniki:

jajka, 2 szt.

twarożek homogenizowany, 100 g

sałata, 1 szt.

śmietana, 12 g

szczypiorek, 20 g

sól, 1 szczypta

mielona papryka, 1 szczypta

Sposób przygotowania:

Jaja umyć, włożyć do zimnej wody i gotować 10 min. (licząc odzagotowania wody). Następnie schłodzić w zimnej wodzie, obrać przekroić na połówki, wyjąć żółtka i rozetrzeć z serem homogenizowanym, przyprawić do smaku solą i papryką. Do masy dodać drobno pokrojony szczypior i dokładnie wymieszać. Sałatę polać śmietaną doprawioną do smaku solą i cukrem. Połówki jaja wypełnić masą i ułożyć na liściach sałaty.