Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Pieczone mięso pieczona karkówka , boczek i biała kiełabasa Kaemka.JPG
Pieczone mięso
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
KaemkaSrebrny Szef Kuchni (2324)

Pieczone mięso

Pieczona karkówka, boczek i biała kiełbasa

  • Czas przygotowania: ponad godzinę
  • Stopień trudności: Łatwe
  • Sposób przygotowania: pieczone
  • Liczba porcji: więcej
Składniki:
  • ciepła woda , 2 l
  • czosnek, 1 łyżk.
  • kminek, 0.5 łyżk.
  • imbir, 1 łyżk.
  • jałowiec mielony, 1 łyżecz.
  • mięta, 1 łyżk.
  • oregano, 1 łyżk.
  • tymianek, 1 łyżk.
  • pieprz, 1.5 łyżk.
  • cukier, 1 łyżk.
  • sól spożywcza, 0.3 szkl.
  • kiełbasa biała, 0.5 kg
  • boczek , 0.5 kg
  • karkówka, 1.5 kg
  •  
Sposób przygotowania

Zagotowac .2 litrów wody , dodac sól i cukier, ostudzic,włożyc do niej na dwa dni karkówkę i boczek, odstawic w chłodne miejsce.Po dwóch dniach wjąc, umyc pod bieżącą zimna wodą.Boczek i karkówkę natrzec zmielonymi ziołami z łyżeczką soli. Włożyc do brytwanki.Obłozyc surową biała kiełbasą. Piec pod przykryciem 2 godziny w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Pod koniec pieczenia zdejmuję pokrywkę brytfanny. Do pieczenia mięsa nie dodaję wody, wtedy jest szansa , że po wystygnięciu będzie galaretka.Smacznego. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650