|
|||||||||||||||||
Tekst i zdjęcie: KaemkaSrebrny Szef Kuchni (2324) Pieczone mięsoPieczona karkówka, boczek i biała kiełbasa
Składniki:
Sposób przygotowaniaZagotowac .2 litrów wody , dodac sól i cukier, ostudzic,włożyc do niej na dwa dni karkówkę i boczek, odstawic w chłodne miejsce.Po dwóch dniach wjąc, umyc pod bieżącą zimna wodą.Boczek i karkówkę natrzec zmielonymi ziołami z łyżeczką soli. Włożyc do brytwanki.Obłozyc surową biała kiełbasą. Piec pod przykryciem 2 godziny w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Pod koniec pieczenia zdejmuję pokrywkę brytfanny. Do pieczenia mięsa nie dodaję wody, wtedy jest szansa , że po wystygnięciu będzie galaretka.Smacznego. |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|