|
|||||||||||||||||
Tekst i zdjęcie: KaemkaSrebrny Szef Kuchni (2324) Pasztetsmaczny, przepis na 3 wąskie blaszki
Składniki:
Sposób przygotowania1 dzień - mięso ( bez wątróbki) pokroic na kawałki,dodac zmielone przprawy ( bez soli) i dusic w soku własnym na małym ogniu dwie godziny. Sprawdzac , żeby nie przypaliło się. Wystudzic.2 dzień - dodac dwa średnie suszone kapelusze prawdziwków i suszone śliwki, wodę i warzywa. gotowac dwa raz po 1 godzinie.3 dzień - rozgrzac,dodac wątróbkę, gotowac 15 minut, namoczc w wywarze suszone bułki .Wszstko dwa raz zmielic w masznce, wymieszac z płynem , który został w garnku, dodac żółtka i ubitą pianę, posolic do smaku. Dokładnie wymieszac.Masę przełozyc do wąkich blaszek włożonych papierem do pieczenia.Piec 60 minut w 200 stopniach. Można masę bez pieczenia zawekowac, pasteryując.Smacznego |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|