Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

sałatka ogórkowa w occie na ostro sałatka ogórkowa w occie.JPG
sałatka ogórkowa w occie na ostro
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
KaemkaSrebrny Szef Kuchni (2324)

Sałatka ogórkowa w occie na ostro

octowo delikatna papryczkowo pikantna

  • Czas przygotowania: ponad godzinę
  • Stopień trudności: Łatwe
  • Sposób przygotowania: gotowane
  • Liczba porcji: więcej
Składniki:
  • ogórek , 2 kg
  • woda, 4 l
  • ocet, 0.5 l
  • cukier, 30 dag
  • sól, 16 dag
  • liście laurowe, 8 szt.
  • czosnek, 2 szt.
  • kolendra, 1 łyżk.
  • estragon, 1 łyżecz.
  • papryka ostra, 0 kg
  •  
Sposób przygotowania

Ogórki obrac, pokroic na plastry, jeśli mają duże ziarnka pokroic na podłużne paski omijając środek. Zagotowac wodę z octem 10%, solą i cukrem.Ogórki rozłożc do słoików, zalac zalewą i dodawac kolendrę, ząbki czosnku, liśc laurowy estragon lub ostrą suszoną paprczkę wg własnego uznania.  


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650