Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Królik z estragonem 20100831027.jpg
Królik z estragonem
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
KutakNaOtroZłoty Szef Kuchni (4246)

Królik z estragonem

Pyszny królik na urozmaicenie codziennego jadłospisu

  • Czas przygotowania: ponad godzinę
  • Stopień trudności: Łatwe
  • Pora dnia: Obiad
  • Sposób przygotowania: duszone
  • Liczba porcji: więcej
  • na Wielkanoc
Składniki:
  • musztarda, 3 łyżk.
  • groszek zielony, 500 g
  • bulion, 100 ml
  • liście laurowe, 1 szt.
  • tymianek, 1 łyżecz.
  • estragon, 0.5 szkl.
  • marchew, 1 szt.
  • seler korzeniowy, 1 szt.
  • czosnek, 1 szt.
  • cebula, 1 szt.
  • królik , 1 szt.
  •  
Sposób przygotowania

Obrać cebulę, marchew, seler - pokroić w kostkę. Jeden ząbek czosnku zostawić ze skórką. Mięso podzielić na porcje przyrumienić na oliwie. Do mięsa dodać warzywa, dodać tymianek, liść laurowy, czosnek, połowę estragonu, sól, pieprz. Wlać bulion lub wodę, przykryć i dusić około 45 min. Dodać groszek mrożony - dusić jeszcze 15-20 minut. Na samym końcu dodać musztardę, resztę estragonu, można też dodać łyżkę śmietany i gotować jeszcze 5 minut. Doprawić i podawać.  


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650