|
|||||||||||||||||
Tekst i zdjęcie: KutakNaOtroZłoty Szef Kuchni (4246) Zupa rybnaWarta spróbowania.
Składniki:
Sposób przygotowaniaMarchew, pietruszkę, pora, cebulę i selera drobno kroimy. Zalewamy zimną wodą, dodajemy ziele angielskie i liście laurowe. Gotujemy wywar - do czasu aż nabierze przyjemnego, warzywnego smaku - około 45 min. Po tym czasie, do gotującego wywaru dodajemy rybę - oczyszczoną, bez głowy i ogona. Najlepszy do tej zupy jest szczupak lub lin - ja w ten użyłam sandacza. Gotujemy około 20-25 min ponieważ ryba gotuje się dosyć szybko a w tym czasie nie rozgotuje się. Po tym czasie wyjmujemy ostrożnie rybę i oddzielamy mięso od skóry, kręgosłupa, pozbywamy się też ości. W między czasie dodajemy do zupy koncentrat pomidorowy, dwie łyżki masła (ważne) i zahartowaną dobrą śmietanę. Wkładamy kawałki mięsa i zagotowujemy. Można posypać pietruszką. |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|