Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
SleepyDogKucharz (760)

Sos pikantny

Papryka musi być świeża

Składniki:
  • cebula, 50 g
  • olej, 10 g
  • jabłko, 80 g
  • mąka , 2 g
  • jogurt naturalny, 50 g
  • mleko, 50 g
  • keczup, 20 g
  • natka pietruszki, 2 g
  • papryka czerwona, 50 g
  • sól, 1 szczypta
  • pieprz, 1 szczypta
  •  
Sposób przygotowania

Cebulę pokroić w plasterki i udusić na tłuszczu. Jabłko obrać, zetrzeć na tarce, dodać do cebuli i dusić z dodatkiem soli, pieprzi keczupu. Dodać jogurt wymieszany z mlekiem i mąkągotować ok. 5 min. na słabym ogniu. Do gotowego sosu dodać drobnypokrojoną zieleninę i pokrojone w paski, świeże strąki papryk. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650