Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Marynata grilowa do wieprzowiny 20100609010.jpg
Marynata grilowa do wieprzowiny
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
KutakNaOtroZłoty Szef Kuchni (4246)

Marynata grilowa do wieprzowiny

Marynujemy min. 24 godziny.

  • Czas przygotowania: do 15 min
  • Stopień trudności: Łatwe
  • Pora dnia: Obiad
  • Sposób przygotowania: grillowane
  • Liczba porcji: więcej
  • na grilla
Składniki:
  • liść bobkowy, 2 szt.
  • natka pietruszki, 1 łyżk.
  • cebulka dymka, 1 szt.
  • ocet winny , 1 łyżk.
  • oliwa z oliwek, 20 ml
  • piwo, 20 ml
  • musztarda, 1 łyżk.
  •  
Sposób przygotowania

bierzemy ćwierć szklanki piwa i łączymy z taką samą ilością oliwy z oliwek, następnie dodajemy ocet winny i musztardę. Kroimy na drobno cebulkę dymkę wraz z szczypiorkiem, natkę pietruszki (łyżkę) oraz kruszymy 2 liście laurowe. Dodajemy do marynaty i marynujemy min. 24 godziny.  


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650