Tekst i zdjęcie: KutakNaOtro - Złoty Szef Kuchni (4246) Marynata grilowa do wieprzowinyMarynujemy min. 24 godziny. |
Czas przygotowania: do 15 min
Stopień trudności: Łatwe
Pora dnia: Obiad
Sposób przygotowania: grillowane
Liczba porcji: więcej
na grilla
liść bobkowy, 2 szt.
natka pietruszki, 1 łyżk.
cebulka dymka, 1 szt.
ocet winny , 1 łyżk.
oliwa z oliwek, 20 ml
piwo, 20 ml
musztarda, 1 łyżk.
bierzemy ćwierć szklanki piwa i łączymy z taką samą ilością oliwy z oliwek, następnie dodajemy ocet winny i musztardę. Kroimy na drobno cebulkę dymkę wraz z szczypiorkiem, natkę pietruszki (łyżkę) oraz kruszymy 2 liście laurowe. Dodajemy do marynaty i marynujemy min. 24 godziny.