Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
KutakNaOtroZłoty Szef Kuchni (4246)

Marynata grilowa do cielęciny

Marynujemy mięso pokrojone na kotlety 24 godziny.

  • Czas przygotowania: do 15 min
  • Stopień trudności: Łatwe
  • Pora dnia: Obiad
  • Sposób przygotowania: grillowane
  • Liczba porcji: więcej
  • na grilla
Składniki:
  • sos worcestershire, 2 łyżk.
  • chilli, 1 szt.
  • sok pomarańczowy, 0.5 szkl.
  • oliwa z oliwek, 0.5 szkl.
  • skórka pomarańczowa, 2 łyżk.
  •  
Sposób przygotowania

Oliwę z oliwek mieszamy z startą skórką pomarańczową(wcześniej sparzoną)i sokiem pomarańczowym. Do tego bierzemy jedną papryczkę chilli pozbywamy ją pestek i kroimy na drobno. Dodajemy do marynaty i doprawiamy sosem sojowym lub najlepiej Worcester jeśli mamy.  


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650