Tekst i zdjęcie: KutakNaOtro - Złoty Szef Kuchni (4246) Marynata grilowa do cielęcinyMarynujemy mięso pokrojone na kotlety 24 godziny. |
Czas przygotowania: do 15 min
Stopień trudności: Łatwe
Pora dnia: Obiad
Sposób przygotowania: grillowane
Liczba porcji: więcej
na grilla
sos worcestershire, 2 łyżk.
chilli, 1 szt.
sok pomarańczowy, 0.5 szkl.
oliwa z oliwek, 0.5 szkl.
skórka pomarańczowa, 2 łyżk.
Oliwę z oliwek mieszamy z startą skórką pomarańczową(wcześniej sparzoną)i sokiem pomarańczowym. Do tego bierzemy jedną papryczkę chilli pozbywamy ją pestek i kroimy na drobno. Dodajemy do marynaty i doprawiamy sosem sojowym lub najlepiej Worcester jeśli mamy.