|
|||||||||||||||||
Składniki:
Sposób przygotowaniaMąkę przesiać, zrobić wgłębienie, wlać tyle wrzątku, żeby po wymieszaniu z mąką pozostał niewielki wianuszek suchej mąki. Dodać żółtko, olej i szczyptę soli. Ciasto wyrobić, przykryć naczyniem. Przygotować farsz z tego co akurat mamy pod ręką może być warzywny, może być mięsny. Ciasto cienko rozwałkować i pokroić w niewielkie kwadraty. Na każdy kwadrat nakładać farsz i lepić pierożki. Zagotować wodę, posolić, wrzucać do niej pierożki i gotować ok. 3 min, po czym wodę odcedzić, a pierożki wyłożyć do formy wysmarowanej tłuszczem. Posypać startym serem, następnie polać stopionym boczkiem i zapiekać w gorącym piekarniku przez ok. 20 min. |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|