Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Drób duszony z warzywami kurczak-w-potrawce-z-ryżem.JPG
Drób duszony z warzywami
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
rafik80Srebrny Szef Kuchni (2006)

Drób duszony z warzywami

Wyśmienite danie

  • Sposób przygotowania: duszone
  • idealne dla dzieci
Składniki:
  • drób , 15 dag
  • włoszczyzna, 5 dag
  • tłuszcz, 1 dag
  • sól, 1 szczypta
  • przyprawa do drobiu, 1 łyżecz.
  •  
Sposób przygotowania

Oczyszczoną tuszkę, w całości lub podzieloną na części, posolić i natrzeć mieloną papryką lub przyprawą do drobiu. Włoszczyznę oczyścić i rozdrobnić. Cebulę pokroić w grube plastry, upiec. Na patelni rozgrzać tłuszcz i obsmażyć mięso. Następnie ułożone w rondlu mięso, na nim włoszczyznę i cebulę, podlać wodą i dusić pod przykryciem dolewając wody w miarę potrzeby. Podawać z ryżem polanym sosem i sałatką. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650