Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
rafik80Srebrny Szef Kuchni (2006)

Kisiel z moreli

Może być również z jabłek czy brzoskwiń

Składniki:
  • morela, 10 dag
  • cukier, 2 dag
  • mąka ziemniaczana, 1 dag
  • woda, 150 ml
  •  
Sposób przygotowania

Owoce wrzucić do wrzącej wody — zagotować. Następnie prze­trzeć przez sito, dodać cukier i rozrobioną w zimnej wodzie mąkę ziemniaczaną — szybko zagotować. Gotowy kisiel wlać do naczynia opłukanego zimną wodą. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650