Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Serdelki Serdelki.jpg
Serdelki
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
KaszANiaSzef Kuchni (875)

Serdelki

Najlepsze są serdelki prosto z wędzarni

Składniki:
  • jelito cienkie, 2 szt.
  • ziele angielskie, 5 g
  • pieprz, 5 g
  • sól spożywcza, 5 g
  • bulion, 1 szkl.
  • bułka tarta , 50 g
  • słonina, 400 g
  • wołowina , 400 g
  • wieprzowina , 1200 g
  •  
Sposób przygotowania

Mięso i słoninę przepuścić 2 razy przez maszynkę z drobną siatką. Dodać tartą bułkę, gorący rosół i przyprawy. Całość dobrze wymieszać. Gotową masą napełniać średnio cienkie jelita wieprzowe i przewiązywać je w odstępach co 5 cm. Wędzić 4 godz. w dymie gorącym, polewając od czasu do czasu rozpalone drewno niewielką ilością wody, aby wytworzył się gorący, wilgotny dym. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650