Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Jabłka zapiekane z pianą jabłka zapiekane z pianą.jpg
Jabłka zapiekane z pianą
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
fanthomasSzef Kuchni (1060)

Jabłka zapiekane z pianą

Upieczone jabłka przestudzić, ułożyć na półmisku lub małych talerzykach.

Składniki:
  • migdał, 1 dag
  • cukier, 3 dag
  • białka, 2 szt.
  • dżem, 8 dag
  • jabłko, 5 szt.
  •  
Sposób przygotowania

Jabłka umyć, wydrążyć, wgłębienia napełnić dżemem lub kon­fiturami, wstawić do gorącego piekarnika. Migdały sparzyć, obrać z łupin, posiekać. Białka ubić z cukrem na sztywną pianę. Upie­czone jabłka pokryć pianą, posypać posiekanymi migdałami, za­piec w piekarniku. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650