Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Kompot z owoców suszonych kompot.jpg
Kompot z owoców suszonych
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
fanthomasSzef Kuchni (1060)

Kompot z owoców suszonych

Kompot ten podajemy na zimno z kostkami lodu.

  • Na Boze Narodzenie
Składniki:
  • cynamon, 0.5 szt.
  • goździki, 2 szt.
  • cukier, 10 dag
  • suszone jabłka, 10 dag
  • suszona śliwka, 5 dag
  •  
Sposób przygotowania

Suszone owoce dokładnie umyć w ciepłej wodzie, zmieniając ją kilka razy, osaczyć, przełożyć do naczynia, zalać przegotowaną, przestudzoną wodą i pozostawić na kilka godzin. Gdy owoce zmiękną, przełożyć je do rondla, dodać cukier, goździki lub cy­namon i gotować powoli do miękkości w wodzie, w której się moczyły. Ostudzony kompot przelać do salaterki lub kompotierek. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650