Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
fanthomasSzef Kuchni (1060)

Kompot z owoców mieszanych

Podawać w wysokich szklankach z kostkami lodu

Składniki:
  • agrest , 10 dag
  • malina, 10 dag
  • poziomka, 5 dag
  • truskawka, 10 dag
  • wiśnia, 10 dag
  • cukier, 10 dag
  •  
Sposób przygotowania

Zagotować 3 szklanki wody z cukrem. Owoce umyć, usunąć szypułki. Do wrzącego syropu włożyć agrest i wiśnie, zagotował ostudzić. Maliny i poziomki wrzucić do ugotowanego kompotu. Ostudzony kompot przelać do salaterki lub kompotierek. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650