Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
iva78Kucharz (795)

Jajecznica mazowiecka

Proponuje podawać z grzankami.

  • Czas przygotowania: do 15 min
  • Stopień trudności: Łatwe
  • Pora dnia: Śniadanie
Składniki:
  • jajka, 6 szt.
  • mielone mięso, 6 dag
  • cebula, 1 szt.
  • masło, 1 dag
  • pieprz, 1 szczypta
  • sól, 1 szczypta
  •  
Sposób przygotowania

Wziąć parę łyżek usiekanego mięsa, przyprawić pieprzem i solą, dodać drobno posiekaną cebulę i zasmażyć na patelni z odrobiną tłuszczu lub masła. Ubić 6 jaj i wlać do mięsa, postawić patelnię na małym ogniu i smażyć wciąż mieszając, aż się jaja zetną. Wyłożyć na gorące salaterki i podawać z grzankami z białego chleba. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650