Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Ziemniaki puree Ziemniaki puree.jpg
Ziemniaki puree
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
gabi74Kucharz (635)

Ziemniaki puree

Polać masłem, posypać siekaną zieleniną.

Składniki:
  • posiekana pietruszka, 1 łyżk.
  • masło, 3 dag
  • mleko, 8 łyżk.
  • ziemniak, 1 kg
  •  
Sposób przygotowania

Ziemniaki wyszorować szczoteczką, obrać, opłukać, zalać osoloną wrzącą wodą do 3/4 wysokości ziemniaków, ugotować na silnym ogniu pod przy­kryciem, odcedzić. Wycisnąć przez specjalną maszynkę „praskę" lub utłuc pałką (tłuczkiem). Dodać gorące mleko, masło, utrzeć na pulchną masę. Układać na salaterce lub koło mięsa łyżką maczaną w gorącej wodzie. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650