Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Surówka z selerów i gruszek w majonezie sałatka.jpg
Surówka z selerów i gruszek w majonezie
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
gabi74Kucharz (635)

Surówka z selerów i gruszek w majonezie

Posypać siekaną zieloną pietruszką.

  • idealne dla dzieci
Składniki:
  • seler, 15 dag
  • gruszka, 25 dag
  • posiekany koper, 1 łyżecz.
  • jabłko, 20 dag
  • majonez, 15 dag
  • sól, 1 szczypta
  • pieprz, 1 szczypta
  • sok z cytryny, 1 łyżecz.
  • śmietana, 3 łyżk.
  • orzechy włoskie, 3 łyżk.
  •  
Sposób przygotowania

Selery oczyścić szczotką pod bieżącą wodą, zetrzeć na drobnej tarce, skropić sokiem z cytryny. Gruszki i jabłka obrać, pokrajać w słupki. Wszystkie składniki wymieszać, przyprawić do smaku solą, pieprzem. Wyłożyć na salaterkę, oblać majonezem wymieszanym ze śmietaną. Posypać orzechami. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650