Tekst i zdjęcie: gabi74 - Kucharz (635) Surówka z selerów i gruszek w majoneziePosypać siekaną zieloną pietruszką. |
idealne dla dzieci
seler, 15 dag
gruszka, 25 dag
posiekany koper, 1 łyżecz.
jabłko, 20 dag
majonez, 15 dag
sól, 1 szczypta
pieprz, 1 szczypta
sok z cytryny, 1 łyżecz.
śmietana, 3 łyżk.
orzechy włoskie, 3 łyżk.
Selery oczyścić szczotką pod bieżącą wodą, zetrzeć na drobnej tarce, skropić sokiem z cytryny. Gruszki i jabłka obrać, pokrajać w słupki. Wszystkie składniki wymieszać, przyprawić do smaku solą, pieprzem. Wyłożyć na salaterkę, oblać majonezem wymieszanym ze śmietaną. Posypać orzechami.