|
|||||||||||||||||
Tekst i zdjęcie: ewciaSzef Kuchni (850) Nadziewane pieczarkiPieczarki można podawać jako przekąskę na gorąco lub jako dodatek do mięs. Składniki:
Sposób przygotowaniaPieczarki oczyścić i opłukać, oddzielić kapelusze, trzony drobno posiekać. Cebulę oczyścić, opłukać, pokrajać i usmażyć części tłuszczu na jasnozłoty kolor. Ser zetrzeć na tarce o dużych otworach. Do posiekanych trzonów dodać usmażoną cebulę,jajo, drobno pokrajane mięso, posiekaną zieleninę, sól, pieprz i razem wszystko wymieszać. Masą nadziewać kapelusze pieczarek i ułożyć na brytfanie nadzieniem do góry. Każdą pieczarkę posypać tartą bułką, dodać resztę tłuszczu, wstawić do piekarnika i zapiec do zarumienienia. Przed podaniem posypać serem i zieleniną. |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|