Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Nadziewane pieczarki Nadziewane pieczarki.jpg
Nadziewane pieczarki
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
ewciaSzef Kuchni (850)

Nadziewane pieczarki

Pieczarki można podawać jako przekąskę na gorąco lub jako dodatek do mięs.

Składniki:
  • natka pietruszki, 2 łyżk.
  • mielony pieprz, 1 szczypta
  • sól, 1 szczypta
  • mięso gotowane, 5 dag
  • ser żółty, 10 dag
  • cebula, 10 dag
  • bułka tarta , 2 dag
  • jajka, 1 szt.
  • tłuszcz, 5 dag
  • pieczarka, 50 dag
  •  
Sposób przygotowania

Pieczarki oczyścić i opłukać, oddzielić kapelusze, trzony drobno posiekać. Cebulę oczyścić, opłukać, pokrajać i usmażyć części tłuszczu na jasnozłoty kolor. Ser zetrzeć na tarce o dużych otworach. Do posiekanych trzonów dodać usmażoną cebulę,jajo, drobno pokrajane mięso, posiekaną zieleninę, sól, pieprz i razem wszystko wymieszać. Masą nadziewać kapelusze pieczarek i ułożyć na brytfanie nadzieniem do góry. Każdą pieczarkę posypać tartą bułką, dodać resztę tłuszczu, wstawić do piekarnika i zapiec do zarumienienia. Przed podaniem posypać serem i zieleniną.  


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650