|
|||||||||||||||||
Składniki:
Sposób przygotowaniaKiszoną kapustę ugotować, zalewając niewielką ilością wody. Gdy miękka — zaprawić zasmażką z mąki i tłuszczu. Oddzielnie ugotować ziemniaki, ostudzić i pokrajać w plastry. W łyżce tłuszczu zeszklić cebule. i oddzielnie pokrajaną w plasterki, obraną ze skórki kiełbasę. W 4 żaroodpornych miseczkach „kokilkach" układać warstwami: ziemniaki (skropić maggi, posypać pieprzem), cebulę, kapustę i na wierzchu plasterki kiełbasy; polać tłuszczem, na wierzch wbić surowe jajko, posolić i posypać pieprzem, wstawić do gorącego piekarnika na tak długo, by się ścięło białko jaj. Podając w tych samych naczyniach posypać posiekaną zieleniną. |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|