Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
ewciaSzef Kuchni (850)

Kabaczki (ogórki) ze śmietaną

Podawać posypane posiekaną zieleniną.

  • Sposób przygotowania: gotowane
Składniki:
  • kabaczek, 1 kg
  • tłuszcz, 3 dag
  • kostka bulionowa, 1 szt.
  • mąka , 2 dag
  • śmietana, 15 dag
  • sól, 1 szczypta
  • cukier, 1 szczypta
  • koperek, 1 łyżk.
  • natka pietruszki, 1 łyżk.
  •  
Sposób przygotowania

Pokrajane w dość dużą kostkę kabaczki zalać wrzącą wodą lub rosołem z kostki bulionu, dodać tłuszcz, sól, cukier i gotować dość krótko. Miękkie kabaczki wymieszać z zawiesiną z mąki i śmietany, poddusić. i podawać na cieplych talerzach. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650