Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
ewciaSzef Kuchni (850)

Dynia z pomidorami

Zamiast świeżych pomidorów można dodać koncentrat pomido­rowy lub kwaszone ogórki.

Składniki:
  • dynia, 75 dag
  • pomidor, 50 dag
  • słonina, 5 dag
  • cebula, 5 dag
  • mąka , 3 dag
  • śmietana, 15 dag
  • sól, 1 szczypta
  • cukier, 1 szczypta
  • mielony pieprz, 1 szczypta
  •  
Sposób przygotowania

Dynię obrać ze skóry, oczyścić z pestek, pokrajać w grubą ko­stkę, ugotować pod przykryciem w niewielkiej ilości wody z mle­kiem, dodać sól i cukier. Słoninę stopić, dodać pokrajaną cebulę, poddusić do miękkości i zasmażyć z mąką. Zasmażkę rozprowadzić wywarem z dyni i śmietaną, zagotować, połączyć z ugotowaną dynią. Umyte po­midory pokrajać na cząstki, dodać do dyni, przyprawić solą, cukrem i pieprzem, zagotować. Podawać z ziemniakami. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650