Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
ewciaSzef Kuchni (850)

Brukiew oprószane

Podobnie przyrządza się dynie, kalarepe oraz marchewkę

  • Sposób przygotowania: gotowane
Składniki:
  • brukiew, 75 dag
  • sól, 1 szczypta
  • cukier, 1 szczypta
  • kostka bulionowa, 1 szt.
  • mąka , 1 dag
  • masło, 4 dag
  • koperek, 1 łyżk.
  •  
Sposób przygotowania

Pokrajaną w drobną kostkę brukiew zalać dwiema szklankami wrzącej osolonej wody, dodać cukier (kostkę bulionu) i ugotować do miękkości, częściowo bez przykrycia. Oprószyć mąką, zago­tować, dodać surowe masło, posypać posiekanym koperkiem. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650