Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Brokuły (brukselki, bulwy) z wody Brokuły (brukselki, bulwy) z wody.jpg
Brokuły (brukselki, bulwy) z wody
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
marcysiaSrebrny Szef Kuchni (1660)

Brokuły (brukselki, bulwy) z wody

Bezpośrednio na brokuły można kłaść kawałki surowego masła.

Składniki:
  • masło, 5 dag
  • bułka tarta , 2 dag
  • cukier, 1 szczypta
  • sól, 1 szczypta
  • brokuł, 1 kg
  •  
Sposób przygotowania

Brokuły wraz z łodygami i małymi listkami wrośniętymi w różę opłukać, włożyć do wrzącej osolonej i lekko ocukrzonej wody, gotować bez przykrycia uważając, aby się nie przego­towały. Tartą bułkę zrumienić na złoty kolor na patelni, osobno stopić tłuszcz nie dopuszczając do zrumienienia. Miękkie brokuły wyjąć z wody, osaczyć.Podawać posypane zrumienioną tartą bułką i polanę masłem. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650