Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
PortalkucharskiPlatynowy Szef Kuchni (6855)

Surówka z selerów naciowych

Najważniejsze są liście

Składniki:
  • sok z cytryny, 1 szt.
  • cukier, 1 szczypta
  • sól, 1 szczypta
  • olej, 3 dag
  • seler naciowy , 30 dag
  •  
Sposób przygotowania

Częścią jadalną selerów naciowych są liście lub ogonki liścio­we, zależnie od odmiany tej rośliny. Liście selerów — podobnie jak liście zielonej pietruszki — służą jako doskonała przyprawa, do wielu potraw. Również na surowo podaje się liście selera naciowego, przyrządzając je tak samo jak sałaty, z różnorodny­mi zaprawami. Surówki można przyrządzać zarówno wyłącznie z liści selera, jak i łączyć je z sałatami, przyprawami liściowy­mi, warzywami lub owocami. Z mięsistych i soczystych ogonków liściowych selera można rów­nież przyrządzać surówki. Można również na sposób amerykański napełniać wgłębienia ogonków liściowych masą z sera. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650