Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
ChiliJKaSzef Kuchni (1255)

Babka ze śledzi

Oryginalna receptura

Składniki:
  • śledź, 2 szt.
  • ziemniak, 30 dag
  • jajka, 1 szt.
  • śmietana, 3 dag
  • mleko 2,0 % , 2 szkl.
  • pieprz, 1 szczypta
  • margaryna, 1 łyżecz.
  • mąka , 3 g
  •  
Sposób przygotowania

Śledzie moczyć w mleku, najmniej 18 godzin. Gdy są wymoczone, obrać z ości, bardzo drobno posiekać. Ugotować ziemniaki w łupinach, przetrzeć przez sito lub zemleć w maszynce. Włożyć do miski śledzie i przetarte ziemniaki, wbić jajo i rozmieszać bardzo mocno. W końcu wlać 2 łyżki kwaśnej dobrej śmietany i dodać odrobinę pieprzu. Włożyć to w wysmarowany i mąką wysypany rondelek i wstawić do słabo nagrzanego piekarnika na 20 min. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650