|
|||||||||||||||||
Składniki:
Sposób przygotowaniaZ umytej ryby zdjąć 2 duże filety, następnie posolić, posypać pieprzem i związać nicią jak baleron. Cebulki obrać, z pomidorów zdjąć skórkę, zanurzając je pojedynczo we "wrzątku. W płaskim rondlu rozgrzać masło, włożyć pokrajany boczek, lekko podrumienić, dodać cebulki, potem pomidory pokrajane w cząstki, po czym włożyć rybę i groszek, przykryć. Dusić około 40 min. potrząsając od czasu do czasu rondlem, tak aby potrawa nie przywarła. Jeżeli trzeba, dodać 1—2 łyżki zalewy z groszku. Kiedy danie będzie gotowe — zdjąć nitkę, rybę ułożyć na talerzu, obsypać groszkiem, polać sosem, w którym się dusiła. |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|