Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
ChiliJKaSzef Kuchni (1255)

Ryba z zielonym groszkiem

Świeży groszek byłby lepszy

Składniki:
  • ryba morska, 1.5 kg
  • groszek w puszce, 1 szt.
  • cebula, 3 szt.
  • boczek wędzony, 20 dag
  • pomidor, 25 dag
  • masło, 2 dag
  • sól, 1 szczypta
  • pieprz, 1 szczypta
  •  
Sposób przygotowania

Z umytej ryby zdjąć 2 duże filety, następnie posolić, posypać pieprzem i związać nicią jak baleron. Cebulki obrać, z pomidorów zdjąć skórkę, zanurzając je pojedynczo we "wrzątku. W płaskim rondlu rozgrzać masło, włożyć pokrajany boczek, lekko podrumienić, dodać cebulki, potem pomidory pokrajane w cząstki, po czym włożyć rybę i groszek, przykryć. Dusić około 40 min. potrząsając od czasu do czasu rondlem, tak aby potrawa nie przywarła. Jeżeli trzeba, dodać 1—2 łyżki zalewy z groszku. Kiedy danie będzie gotowe — zdjąć nitkę, rybę ułożyć na talerzu, obsypać groszkiem, polać sosem, w którym się dusiła. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650