Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
marcysiaSrebrny Szef Kuchni (1660)

Pulpety z kaszy manny

Podawać jako główne danie z sosem lub jako dodatek do zup.

Składniki:
  • kasza manna , 30 dag
  • mleko, 1 szkl.
  • masło, 5 dag
  • jajka, 4 szt.
  • koperek, 1 łyżk.
  •  
Sposób przygotowania

Zagotować mleko dodając sól i połowę tłuszczu. Wsypać mannę i mieszając zagotować; dobrze rozkleić i przestudzić. Utrzeć masło dodając po jednym żółtku, a następnie przestudzoną kaszę, pokrajany drobno koperek i na końcu — ubitą, sztywną pianę. Całość wymieszać i wyłożyć na podsypaną mąką stolnicę. Zrobić z masy wałek o średnicy 3 cm, formować pulpety (o wadze ok. 1,5 dkg). Wkładać na wrzącą, osoloną wodę, ugotować, odcedzić i okrasić. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650